23. toukokuuta 2012

Vaihto- ja palautusoikeus?

Aluksi tuntui, että voiko tämä koiran omistajan arki olla näin helppoa. Autoilut, ihmsiin tutustumiset, kynsien leikkuut ja kaikki sujui ongelmitta... ja sujuu edelleen. Ei hyvää, jos ei jotain huonoakin. Wilsonilla on kiinni antamis ongelma. Ongelma ei ole siinä, että W häviäisi omille teilleen, mutta se ei yksinkertaisesti anna ottaa itseään kiinni. Oltiin tänään toista kertaa metsälenkillä ja Wilson oli irti. Yritin huudella sitä useampaan otteeseen luokseni, mutta mitkään namit eivät kelvanneet. Leikki kelpasi, mutta heti kun yritin kaapata Wilsonia kiinni, poitsu ampaisi viisi metriä kauemmas. Lopulta jouduin nappaamaan sen vauhdista syliini, jotta päästiin lähtemään myös kotiin.

Kotimatka sujui kutakuinkin hyvin ja pihassa ajattelin päästää sen vielä vapaaksi tutulle nurmialueelle, jotta vapaana olosta ja kiinni otosta jäisi vähän positiivisempi kuva. Sama kuitenkin toistui. Noh... ajattelin, että istun tähän nurmelle ja yksinkertaisesti odotan, että W päättää tulla luokseni. Minähän en sitä ala jahtaamaan. Istuin paikallani varmaan lähemmäs kymmenen minuuttia, ennen kuin koira loi ajatustakaan minulle. Sittenkin se kävi vähän tökkäisemässä ja saman tien kun aloin kehua ja työntää sille nappulaa suuhun, se hävisi taas sopivan matkan päähän. Eihän tästä kannata lannistua, ajattelin. Koitin seuraavaksi mennä Wilsonia piiloon kulman taakse. Joonas seurasi samalla Wilsonin menoa ikkunasta ja raportoi sen liikkeistä kännykällä. W lähti täysin eri suuntaan kuin minne minä olin hävinnyt ja tuli minua kohta vastaan talon toiselta puolelta. Hetken aikaa näytti jo siltä, että Wilson oli oikeasti tulossa luokseni, sen verta riemastuneelta se näytti. Nimenomaan näytti... kun minä olin taas näköetäisyydellä, ei kiinni antamiselle ollutkaan enää mitään syytä.

Episodi päättyi lopulta siihen, että jätin rappukäytävän oven ja kotiovemme auki ja painuon sisälle odottamaan pentua. Ei siinä kauaa nokka tuhissut kun W jo viiletti sisälle ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Sisällä tottakai hirveät kehut ja leikit ja sitten vielä päiväruokaa naaman eteen. Saa nähdä, onko seuraava kerta helpompi. I Hope So!

Jos tämä ongelma ei rupea menemään pikku hiljaa ohi, on W:llä edessä tylsät ajat remmin päässä. En uskalla pitää koiraa vapaana, jos minulla ei ole mitään takuita sen kiinni saamisesta. Tällä hetkellä W onneksi vielä juoksee hyvin tasaisesti samaa nurmialuetta edes takaisin, eikä ole yrittänyt lähteä lähellekään parkkipaikkoja tai muita rakennuksia.

6 kommenttia:

  1. Mulla on ollut tyttöjen kanssa sama ongelma tuossa samassa iässä, mutta onneksi aina mennyt ohi, kun vaan jaksaa kantaa paljon namia mukana ja tekee helppoja luoksetulo harjoituksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muillakin. Meillä ei ekan koiran kanssa ollut mitään tämmöistä ja nyt tuntuu että mikähän meni vikaan. Lenkkeillään remmissä nyt siihen saakka, kun saadaan käskyt haltuun sisällä ja taidanpa vaihtaa käsky sanankin varmuuden vuoksi. Aloitetaan ns. tyhjältä pöydältä :D

      Poista
  2. Meillä ei onneksi ole ollut (vielä, kop kop) tuota ongelmaa. Sen välttämiseksi en ole koskaan ottanut pentua kiinni, kun olen kutsunut sen luokse - Teppo tunee "hups"-sanan ja tietää, että silloin on tippunut jotain. Jos tarvitsen sen hihnaan, menen vain kyykkyyn ja tiputan jotain maahan ja samalla pistän kiinni ;) Olen lukenut että tuota koiran vauhdista kiinni nappaamista kannattaa välttää viimeiseen asti (tietenkin jos on vaaratilanne, niin sitten), sillä se kuulemma heikentää pennun luottamusta ihmiseen (en kyllä osaa tarkalleen selittää miksi :D).

    Kyllä se siitä, paljon kivoja luoksetuloharjoituksia ja supernamit (kanaa, jauhelihaa...) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mäkin huomasin, että on ollut nyt oikeastaan koko eilisen päivän tosi varuillaan. Väistellyt mun käsiä, vaikka ihan rapsuttamaan olen ollut menossa. Parempaan päin on kuitenkin menossa ja lenkkeillään nyt narun päässä siihen saakka, kunnes sisällä luoksetulo onnistuu kuin vettä vaan :D

      Poista
  3. Kannattaa pitää hihnaa kiinni pannassa, jotta saat napattua pennun kiinni, jos tarve tulee.
    Kutsu pentu luokse vasta silloin, kun se on jo itse tulossa sinua kohti. Toistoja, toistoja ja toistoja. Tee itsestäsi mielenkiintoinen: hypi, kieri, kikattele ja höpöttele ja heiluttele vaikka pennun lempilelua, jotta sen mielestä sinä olisit kiinnostavampi kuin mikään muu. Ruuan voi syöttää pennulle kokonaan luoksetuloharjoitusten yhteydessä, tehkää siitä rutiini.
    Jos pentu välttelee, lähde kävelemään siitä poispäin. Ja taas muista olla se mielenkiintoisin asia koko maailmassa! Voit vaikka riehua ja heilutella lelua, jotta pentu seuraa sinua. Koita ottaa kiinni ja jos ei onnistu, niin toista! Toista niin monta kertaa kuin antaa ottaa kiinni. Tärkeintä on, että et jahtaa pentua vaan "hylkäät" sen kun se ei anna kiinni. Palkkaa AINA kun otat pennun hihnaan.

    Onnea ja menestystä, sinulla on hieno koiranalku! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, pikku hiljaa tuntuukin, että tämä luoksetulo alkaa jo toimia paremmin. Kana on tehnyt tehtävänsä :D

      Poista