10. toukokuuta 2012

Kuulumisia viime päiviltä...


Toissa päivänä käytiin vanhempieni luona testaamassa postissa tullutta autohäkkiä. Ensin Wilson meinasi vähän itkeä auton peräkonttiin sijoitetussa häkissä, mutta kun oltiin ajettu ehkä 300m poika kävi nukkumaan seepra pehmolelun kainaloon. Vanhempieni luona Wilson tottakai pisti leikiksi Ennin kanssa, eikä uusi paikka hillinnyt menoa yhtään. Vauhti oli niin hurja, että koko koira kävi välillä äitinsä juomakupissa, kun jarrut ei toimineetkaan ajoissa. Kun oltiin lähdössä kotiin, pihalla sattui olemaan parikin koiran omistajaa. Kaikki halusivat sitten tottakai ihailla ja pusutella Wilsonia. Poitsusta se oli tietty maailman kivointa! Samalla tutustuttiin kaniinimäykky Melissaan. Melissa ei ollut yhtä innoissaan leikkimisestä kuin Wilson, joten tuttavuus jäi nuuskimisasteelle.

Naapurit pääsivät myös vakiokysymyksiin Wilsonin väristä: Tummuuko se  tuosta? Miksi sen silmät ovat siniset? Miten se voi olla tuon värinen, kun emä on musta? Onko tuo sallittu väri? Onko tuo harvinainen väri? Ei sillä, Wilson on minustakin tosi kauniin värinen merle, mutta eihän se mikään kummajainen sentään ole. Blue merleä ehkä esiintyy vähemmän yleisesti eri rotuisilla koirilla, niin tuommoinen harmaa-valko-ruskea ei "tavis" ihmisten silmään näytä niin tutulta kuin vaikka musta tai ruskea. Minusta on hassua, miten silmä tottuu johonkin väriin. Silloin kun Enni tuli meille, minusta merlet näyttivät aina jotenkin epäsiisteiltä ja suttuisilta. Parin vuoden päästä tästä, Ennin synnytystä odotellessa huomasin jo toivovani meille merleä. Moni muukin on puhunut tästä samasta ilmiöstä.

Saman päivän iltana, meillä oli kotona vielä Suomi-Sveitsi kisakatsomo, kun meillä on kaveriporukasta ainoastaan Canal+. Äänekästä porukkaa oli paljon, mutta W esiintyi taas edukseen. Kaikki uudet naamat tervehdittiin, vanhojen tuttujen sylissä käytiin järsimässä sormia. Kun muodollisuuksista oli päästy, W otti paikkansa sohvalta ja nukahti. Vaikka pelijännitys sai volyymin nousemaan ajoittain korkeaksikin, W korkeintaan nosti vähän päätään ja vaihtoi asentoaan. Hieno vauva!


Ilmoitin Wilsonin myös eilen pentukurssille. Se alkaa 27.7. ja sen järjestää Lila's Dogcare. Suunnittelin, että käydään ensin ainakin tuo pentukurssi I ja sitten lähtisimme koittamaan siipiämme agilityn babe kurssilla ACE:lla, jossa myös Wilsonin kasvattaja treenaa ja valmentaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti