22. tammikuuta 2013

Tanssia ja musiikki pohdintoja

Oltiin taas eilen tanssimassa Ponderan kurssilla. Aiheena oli liikkeiden ketjuttaminen ja uusien temppujen opettaminen. Ketjuttaminen sujui yllättävän kivasti ja Wilson kesti hyvin ilman palkkaa vähän pidempiäkin pätkiä, vaikka ei sitä olla kotona treenattukaan. Tehtiin lähinnä seuraamista, jalkojen välistä pujottelua ja pyörähdyksiä.

Uusina temppuina kokeiltiin ja testailtiin peruuttamista ja ison ympyrän juoksemista. Ympyrää lähdettiin opettamaan siten, että laitettiin ohjaaja aidoilla rajatun ympyrän sisälle ja käskettiin koiraa kiertää sen ympäri.  Wilsonista tämä varmaan vaikutti vähän aksalta ja siksi mentiinkin täysiä. En ehtinyt edes näyttää kiertämismerkkiä kun kehä oli jo kierretty. Kouluttaja kehuikin Wilsonia oikein näppäräksi shetlantilaiseksi, jolla on hirveä tekemisen meininki kokoajan. 

Peruutusta ei oikeastaan harjoiteltu sen kummemmin. Ohjaaja näytti minun ja Wilsonin kanssa muille esimerkin miten sitä kannattaisi lähteä opettamaan. Aidoista kapea kuja, jossa koira ei mahdu kääntymään. Itse kujan eteen seisomaan ja avustaja palkkaamaan koira kujan toiseen päähän. Ohjaaja kutsuu koiran kujaa pitkin luokseen, antaa peruutus käskyn ja avustaja palkkaa, kun koira peruuttaa targetille. Hyvin helppoa ja yksinkertaista, ainakin rohkealle pikku shetlantilaiselle. Muilla kurssilaisilla meinasi olla isoin ongelma saada koira kapeaan kujaan, Wilsonista se näytti vähän putkelta, jossa ei ole kattoa... eli täysillä sisään ja yhtä nopeasti peruuttamalla ulos. Namia ja Kivaa!

Tässä välissä puuhailtiin vähän kaikenlaisia temppuja eli vahvistettiin lähinnä vanhoja. Olen vähän mietiskellyt, että viimeisen kerran esitykseen otettaisiin mukaan tuota seuraamista, jalkojen välistä hyppy, kuoleminen, vähän pyörähdyksiä ja sitten tuota peruutusta tai kehän kiertoa (jos saadaan ne siihen kuosiin, että voi tehdä ilman aitausta). Musiikkina joko tämä (Seventh Wonder - Pieces)


tai tämä (David Guetta feat. Sia - She Wolf): 


Ihan varmaa ei siis vielä ole tanssahdellaanko kumman tahtiin. Seventh Wonderin biisi on tosi kaunis ja siihen saisi paljon kivoja irtoamiskohtia. Toisaalta David Guettan biisissä on paljon enemmän seurattavaa rytmiä... Saa nähdä, mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti