15. joulukuuta 2012

Luukku 15

 Ajattelin tänään kirjoittaa tällaisen arvostelun pätkän. Wilsonilla siis tassut on olleet tosi kuivat ja ihan halkeilleet pakkasten takia. Ompelin Wilsonille fleecestä ensin tossut ja kävin sitten apteekista kysymässä apua. Siellä suosittelivat talvitassuille Maxim tassuvahaa. Tuubin takana lukee näin:

Maxim tassuvaha 50 ml"Suojaava tassuvaha koirille. Voitele Maxim Tassuvahaa koiran anturoihin. Tassuihin muodostuu vahva filmimäinen kalvo, joka suojaa anturoita vedeltä ja lumelta. Suojaa myös suolalta, soralta ja muilta teräviltä esineiltä, jotka voivat tehdä pienen mutta kiusallisen naarmun anturaan. Koostumus: Adua, Cera Alba, Propylene Glykol, Dimethicone, PEG-40 Hydrogenated Gastor Oil, Sodium Carbomer, Benzyl Alcohol Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone"

Olen nyt Wilsonin kanssa laittanut tuota tassuihin aamuisin ja illalla sitten tavallista bepanthenia halkeamiin. Tämä vaha ei kostuta tassua vaan pelkästään suojaa. En ensin huomannut vahan käytöllä mitään vaikutusta, halkeamiin tuntui auttavan enemmän bepanthen, kuin tuo itse vaha. Tänään olin kuitenkin sekä Ennin että Wilsonin kanssa hankilenkillä ja sieltä takaisin tullessani huomasin eron. Ennin tassuihin (joissa ei ollut vahaa) oli jäänyt hirveät lumipaakut kaikkien varpaiden väliin sekä anturoihin. Wilsonilla taas ei ollut kuin vähän kintereiden karvoissa, tassuihin siis ei oikeasti ollut jäänyt kiinni lunta. Voin siis suositella, jos koiralle jää tassuihin lunta paakuiksi!

Hintakaan ei ollut kovin tyyris ja tuntuu ihan riittoisalta aineelta. Apteekissa taisi olla vähän vajaa 9€ tuo 50 ml tuubi. Emme siis tarvitse niitä tekemiäni tossuja ainakaan näillä pienemmillä pakkasilla.

3 kommenttia:

  1. Kun kävin siilille ostamassa antibiotit, nappasin hyllystä myös tuon tassuvahan. Ei olla vielä kokeiltu mutta taidankin nyt kokeilla kerta hyvin toimii. :)

    VastaaPoista
  2. Ajattelin että pitäisi postata ihan samasta aiheesta, mutta ehdit eka! :D Täällä myös yksi koppuratassuinen kohtalotoveri. Ostettiin tuota samaa kamaa ensin ihan vaan suojaamaan tassuja lumelta yms mutta sitten totesin että onhan nuo tassut aika kuivatkin. Meillä tuo ei oikein auttanut kuivuuteen (tai sitten ei vaan ehditty käyttää tarpeeks kauan) joten käväsin ostaa yhtä toista voidetta m&m:stä. Raportoin siitä varmaan kunhan ehditään muutamia päiviä kokeilee :) Tossuja olen kyllä miettinyt kanssa kovempia pakkasia varten - postaa ihmeessä teidän tossukokemuksistakin jos tulee aiheista pulaa! :)

    VastaaPoista
  3. Anne: joo kun tuo vaha ei kuulemma kosteutakaan. Meille sano apteekissa, että perus bepanthen on siihen oiva väline. Mä pistän noista tossuista tulemaan postausta kunhan ehditään vähän testailla. Kerran ovat olleet vasta jalassa ja ainakin silloin toimivat!

    VastaaPoista