29. joulukuuta 2012

itsenäisiä...

Käytiin eilen vähän vajuttelemassa kinkkua ja laatikoita ns. hyvän mielentreeneillä hallilla. Meillä ei siis keskiviikkona ollut ohjattuja joten käytiin sitten nyt itsenäisesti molempien koirien kanssa. Lähinnä lähdin treenaamaan Ennin kanssa vähän putkea ja siihen menoa erikulmista ja sitten Wilsonin kanssa vain purkamaan ylimääräistä virtaa. Meillä oli mukana pikkuveljeni Roope, joka ohjasi Wilsonia hienosti (tai sitten Wilson osasi radan ulkoa).

Enni oli eilen jotenkin todella hyvin mukana. Jaksoi juosta ja innostui retuuttamaan leluakin oikein tosissaan. Ehkä se lämpeneminen tuolle lajille alkaa pikku hiljaa! Putket alkoivat löytyä kivasti eri kulmista, eikä Enni mennyt enää niihin yhtä vastahakoisesti kuin viikko takaperin - se jopa irtosi putkelle tosi kivasti. Koska Enni tuntui näin hyvältä ajattelin kokeilla sen kanssa muutamia keppejä, tein ensin kuusi ja kun se meni ongelmitta nostin määrän kahteentoista ja tsädääm... sekin puhtaasti ihan itsenäisesti. Tämän jälkeen hirveästi namia ja sitten taas tuota pienempää määrää, että tulee koiralle osaava olo.

Wilsonin kanssa hallilla oli sopivasti kolmen esteen putkiralli. Putki, hyppy ja putki, ei mitään ihme ohjaamiskuvioita niin Roopekin pääsi hyvin tekemään. Roopelta meinasi unohtua putki käsky, mutta eipä se näyttänyt Wilsonia haittaavan kun paahtoi vain menemään... Itse tein Wilsonin kanssa lähinnä irtoamista ja jäin tarkoituksella vähän "jälkeen" tuolla samalla rallipätkällä ja hyvin irtosi ja haki viimeisen putkenkin ihan ite.

Lopuksi tein vielä Ennin kanssa tätä samaa, mutta nyt niin päin, että juoksin niin kovaa kuin kintuista pääsi, jotta Enni olisi hullaantunut vauhdista. Ja se hullaantuikin. Meni ihan täysillä putkiin ja hyppyllekin ja kerrankin se oli oikeasti innokasagiliitäjä, eikä vain väkisin hallille pakotettu sohvaperuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti