31. heinäkuuta 2012

Pentukurssin toinen tunti

Oltiin siis eilen paahtumassa pentukurssin kakkostunnilla. Tunnin aiheena oli kontaktikävely sekä istuminen. Vaikka keli oli kuuma, Wilson jaksoi keskittyä hämmästyttävän hyvin. Kontaktikävelyllä siis tarkoitetaan tavallaan vähän vapaampaa seuraamista, jossa koiran katse on omistajassa päin. Oltiin tehty näitä Wilsonin kanssa muutamia kertoja lenkilläkin, mutta ei yhtä järjestelmällisesti kuin eilen. Tunti aloitettiin ihan vain "katso" käskyllä, sitten siihen lisättiin pikkuhiljaa muutama kävelyaskel, pysähdys ja palkka. Pikku hiljaa alettiin sitten palkata myös vauhdissa, mikä tuotti ainakin meille vähän pään vaivaa. Wilson on niin pieni, että pitäisi kumartua tosi nopeasti tosi alas, ettei koira ehdi pyörähtää ympäri odottamaan namia. Välillä siis namit lentelivät pitkin hiekkakenttää, kun yritin palkata Wilsonia nopeasti vauhdista.

Kun peruskävely alkoi sujua ihan mallikkaasti, vaihdoin namin majavavinkuun. Haluan palkata Wilsonia mahdollisimman paljon lelulla, koska se selvästi motivoituu siitä paremmin. Wee kiihtyy lelusta melkoisesti ja kierrokset nousevat hyvinkin nopeasti, joten sitä ei pysty ihan heti alkuvaiheessa käyttämään. Majavavinku kuitenkin toimi palkkana tosi kivasti ja keskittyminen pysyi parempana kuin namia käytettäessä. Viimeinen kontaktikävely treeni oli jonossa tepsuttelua. Piti yrittää mukautua toisten koirien vauhtiin ja pitää välimatkat tasaisina. Tämä oli ainakin meille ihan älyttömän hyvää treeniä noin niin kuin näyttelyitäkin ajatellen ja ihmeen kivasti Wilson keskittyi majavaan vaikka toisen koiran häntä oli melkein haisteluetäisyydellä.

Lopuksi aloitettiin vielä istumistreenit, kaikkien koirat osasivat jo istua, mutta 3/4 unohtivat vapauttaa koiransa istumisen jälkeen. Harjoittelimme siis istu-vapaa käskytystä. Tämäkin alkoi jo loppua kohti sujua aika kivasti ja istumisaikaa pystyi vähän pidentämäänkin. Lähinnähän kyse oli omistajien muistuttamisesta täsmällisyyteen ja juuri tämän takia me ollaankin tuolla kurssilla, että kaikki perusjutut tulisi opetettua oikein. Kotiläksyksi kontaktikävelyä erilaisissa paikoissa ja erilaisten ihmisten ja koirien ohituksissa sekä istu-vapaa käskyjä erilaisissa paikoissa.

Tänään meillä olisi Wilsonin kanssa meidät ekat mätsärit, mutta saa nähdä uskalletaanko ilmoittautua vai mennäänkö vain turisteilemaan. Samapa tuo toisaalta on miten siellä kehässä käy, kun vauvojahan tässä vielä ollaan. Siitä lisää tuonnempana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti