23. heinäkuuta 2012

Sinikielisyyttä ja pentukurssia

dogsonline.com
Hui taas melkein viikon kirjoitustauko. Meillä ei ollut perjantaina agilityä, koska oli Agilityn MM-karsinnat ja ACE:n porukka matkasi sinne. Lauantain ja sunnuntain Wilson mökkeili, kun meillä oli Joonaksen suvun sukujuhlat. Sunnuntai iltana sain äidiltäni hyvin "kärttyisen" puhelun, kun Wilson kuulemma syö kaikki hänen keräämänsä mustikat ja jos niitä ei ole saatavilla, viettää se aikaansa metsässä suoraan pensaasta syöden. Kun Wee tuli kotiin sillä oli koko kieli ihan sininen, niin kuin chow chow:lla konsanaan. Onneksi maha ei ollut mennyt sekaisin kamalasta mustikkamäärästä... ja terveellisiähän nuo ovat.





Tällä viikolla meillä onkin yhtä ja toista tekemistä, koska tänään alkaa Lila's Dogcaren pentukurssi, jonne on muuten ilmoittautunut kaksi muutakin vauvashelttiä. Kurssilla harjoitellaan mm. oikea aikaista palkkausta, leikkimistä, kontaktikävelyä, näyttelyhommia, istumista, luoksetuloa ja paikallaan oloa. Lisäksi käsitellään tavallaan koko ajan johtajuutta ja johdonmukaisuutta koulutustilanteissa, kuulostaa tosi hyvältä. Välillä tuntuu, että Wilson pitää itseään laumanjohtajana, mikä voi kyllä olla ihan tottakin. Wilson on niin voimakas luonteinen koira, ettei se anna tuumaakaan periksi, jos se jotain haluaa. Tämä näkyy ehkä parhaiten siinä tilanteessa, jos joku meidän perheestä syö jotain. Wilson on nostanut kerjäämisen ihan uudelle tasolle, sille ei riitä että se istuisi, kuolaisi ja ulisisi vaan se osaa todella vaatia. Wilson näyttää joka hetki jonkun syödessä olevan ihan ymmällään tilanteesta: "Miten niin ei ole itsestään selvää, että saan sun leivän". Toivottavasti tuolla kurssilla saadaan kivoja ideoita tuon arvojärjestyksen korjaamiseen ja muutenkin tuon voimakkaan tahdon oikein suuntaamiseen. Missään nimessähän Wilson ei ole huono luonteinen, kun mietitään vaikka agilityharrastustakin, ainoastaan omistajalla on vielä vähän hakusessa tarpeeksi jämäkkä koulutustyyli. Enni kun aikanaan oli sen verran pehmeämpi, ettei se kyseenalaistanut juuri koskaan annettuja sääntöjä.

Tänään meille tulee myös Enni hoitoon, koska vanhempani ja pikkuveljeni lähtevät lintsille. Kahden koiran kanssa hengaillaan sitten tuonne keskiviikkoon asti. Sinänsä tosi hauskaa, kun pääsee Ennin kanssa käymään kunnon lenkkejä ja se samalla viihdyttää myös Wilsonia.

Keskiviikkona mulla alkaa kolmen viikon kesäloma ja perjantaina olisi sitten taas pentuaksat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti