13. elokuuta 2012

Vieras koreuttako?

Yleensä kuulee sanottavan, että koira muuttuu täysin korvattomaksi, kun se viedään esimerkiksi jonnekin harjoituksiin. Kaikki sujuu aina kotona, mutta ei koskaan harjoituksissa. Tuttu tunne varmaan monille, vaan ei meille. Wilson pistää aina parastaan silloin kun ollaan jossain taitojamme näyttämässä. Näyttelyissä se jaksoi seistä pöydällä ja juosta vierellä kehässä, vaikka näistä kumpikaan ei sujunut kehuttavasti kotona. Tänään se taas todettiin. Oltiin Wilsonin kanssa äsken pentukurssilla ja aiheena oli  paikallaan olo ja luokse tulo... ei niitä Wilsonin vahvimpia puolia siis.

Ensin tehtiin paikka-tänne harjoitusta, joka sujui paljon paremmin kuin olin odottanut. Normaalisti kotona paikallaan olo jaksaa kiinnostaa n. 6 sekuntia, jos sitäkään. Tänään paikallaan kuitenkin napotettiin tosi hienosti ja tosi pitkään, näytti siltä, että oltaisiin oikein hyviäkin siinä... Suuremman yllätyksen Wilson järjesti omistajalleen pelkän paikka käskyn kanssa. Ideana oli siis se, että koiralle annettiin paikka käsky, jonka jälkeen ohjaaja käveli kauemmas ja tuli takaisin vapauttamaan ja palkkaamaan koiran. Kotona viimeistään siinä kohdassa, kun minä olen pysähtynyt hetkeksikään pallosalama on ampunut luokseni namin toivossa... mutta ei tänään. Tänään sain pysähtyä, kääntää selkäni, ottaa juoksuaskeleita ja pysähtyä uudelleen, ilman että Ween pylly edes värähti maassa. Mistähän tämän motivaation saisi hankittua myös kotitreeneihin...

Ai niin kaikki maitolegot ovat nyt sitten virallisesti lähteneet ja kenkien tuhoamisvimmakin on selvästi laantunut kuten puremisvimma yleensäkin. Wilsonista alkaa tulla järkevä (?) teini. Muutenkin alkaa pikkuhiljaa tuntua, että kyllä siitä vielä koira tulee, oppi alkaa mennä paremmin perille ja suoritusvarmuus lisääntyy kerta kerralta. Keskittymiskyky on ainakin agiradalla edelleen hyvin rajoittunut, mutta kasvu suunnassa. Onneksi.

Anteeksi taas tällainen kuvaton postaus. Olen ilmeisesti pakannut kamerani jonnekin noista miljoonasta laatikosta, joten saatte Wilsonista uutta kuvaa heti kun saamme muuton muutettua. Viisi kuukautis kuvatkin on ottamatta, vaikka Wilson on ollut 5kk jo kolme päivää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti