3. kesäkuuta 2012

Loppuviikon kuulumiset!

Huh, kun on ollut pitkä tauko kirjoittamiseen. Syy on yksinkertaisesti se, että vauhti on ollut niin hurja. On ollut niin paljon velvollisuuksia ja menoja, että ei vain ole ehtinyt istua aloilleen... saati sitten ottaa kuvia. Olenkin miettinyt, että pitää käydä ostamassa joku perus digikamera, joka vois sitten olla kokoajan matkassa. Järkkärillä tietty saa hienoja kuvia, mutta sen on pirun työläs kantaa joka paikkaan. Tässä kuitenkin kuulumisia loppuviikolta:

Torstaina meille tuli kylään Venla ja Netta-sheltti. Vauhti oli alusta asti kohdillaan ja riekkuminen hirrrveen hurjaa. Netta osasi leikkiä hienosti pennun kanssa, eikä hermostunut vaikka Wilson roikkuikin koko ajan turkissa. Wilson toisaalta leikki vähän epäreilusti sen jälkeen, kun se keksi ettei Netta mahdu sängyn alle. W kävi aina oven raossa kurkkaamassa ja kun Netta lähti perään, se juoksi aina sängyn alle näyttämään hampaitaan. Kun Netta väsähti odottamaan pentua pois sieltä, Wilson tuli perässä toiseen huoneeseen ja juoksi sitten taas takaisin piiloonsa.

Perjantaina meillä oli sitten vuorossa eka eläinlääkäri keikka ja rokotukset. Käytin Wilsonin Kuopion Yksityisellä Eläinlääkäri asemalla Puijonlaaksossa. Ollaan käytetty Enniä aina tuolla ja hoito on ollut joka kerta aivan loistavaa. Ajan on saanut aina silloin kun on ollut tarvis ja silloin kun Enniltä halkesi kynsi, eläinlääkäri otti meidät vain johonkin väliin, vaikka aikoja ei olisi ollutkaan. Wilsonkin käyttäytyi paikan päällä tosi reippaasti ja tottakai kaikki hoitajat ja lääkärikin, olivat W:n mielestä ykkösjuttuja, joita olisi pitänyt päästä moikkaamaan. Eläinlääkäri kehui Wilsonin turkkia kauniin väriseksi ja tosi paksuksi ja totesi W:n terveeksi. Rokotusta Wilson ei varmaan edes huomannut ja eläinlääkäri oli edelleen tosi kiva senkin jälkeen. Saatiin sieltä samalla kotiin tuomisiksi näytepaketti Hill's:sin Science Plan kuivanappulaa ja märkäruokaa. Märkäruoka meni parempiin suihin Ennille, kun Wilsonia suorastaan puistatti koko ruoka. Saa nähdä kuinka käy tuon kuivan kanssa, kun päästään sitä maistelemaan.




Lauantai-illasta töitteni jälkeen otettiin taas suunnaksi Vehmasmäki ja mökki. Koko lauantain oli satanut, eikä sateelle näkynyt loppua. Se ei kuitenkaan estänyt Wilsonia ja Enniä leikkimästä. Wilson oli saanut hurjasti rohkeutta ja lisää vauhtia viime kerrasta ja uskalsi nyt leikkiä Ennin kanssa täysillä myös ulkona. Oppipa Wilson illalla "hienon" uuden tempun: kuinka-sängylle-hypätään-patjan-päältä. Yönsäkin oli kuulemma nukkunut poistumiskehoituksista huolimatta onnellisena pää tyynyllä. Aamulla sää oli jo selvästi parempi ja päästiinkin tekemään myös pihahommia. Itse vietin koko aamupäivän kääntämällä kasvimaata ja istuttamalla sinne porkkanoita, kesäkurpitsoja ja kahta erilaista salaattia. Wilson toimi tottakai myös puutarhurina auttamalla kaivamisessa ja rikkaruohojen tonkimisessa. Viimeisen silauksen W antoi kasvimaalle ottamalla torkut kostean mullan seassa. En ollut enää varma omistanko sittenkin musta-harmaan sheltin vai sitten todella likaisen merlen. Pääasia, että koiralla oli tosi kivaa!

Lisäys: Unohdin ekalle kerralla kirjoittaa, että keksin vihdoin miten opetan Wilsonille tänne-käskyn. Käytin mökillä Enniä hävyttömästi hyväkseni ja pyysin Ennin tulemaan luokseni ja kutsuin myös samalla tavalla Wilsonia. Eiköhän kumpikin koira tullut täyttä kiitoa namia hakemaan, vaikka W ei ole koskaan sitä tehnyt noin napakasti. Tehtiin monia toistoja ja välillä Wilson reagoi jopa Enniäkin nopeammin. Niin se vain vanhempi koira opettaa nuorempaansa. Kiitos Enni tästä!

Sunnuntai-ilta onkin sitten mennyt nukkuessa ja uutta virtaa kerätessä. Enni onnistui aika tehokkaasti imemään pienestä kaikki energiat. Noh... huomenna uusi päivä ja uudet kujeet. Suunnataan huomenna mm. tallille, jos vain ei sada kaatamalla. Wilson lähtee myös yökylään Ennin ja vanhempieni luokse, koska minulla on tiistai aamusta ja oikeastaan koko päivän pääsykokeet. Jaiks!

Ai niin, Wilson täytti lauantaina kolme kuukautta eli 12 viikkoa. Painoa on nyt kertynyt 3,2kg, korkeudesta ei ole mitään tietoa. Wilson näyttää kuitenkin tällä hetkellä kasvattavan pelkästään jalkoja ja häntäänsä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti