6. kesäkuuta 2012

Yksinoloa ja lenkkeilyä

Istumakuva?
Alku viikko on lähtenyt meillä käyntiin Wilsonin mielestä tylsästi. Minä olen ollut vuorotellen pääsykokeissa ja töissä ja W joutunut keksimään tekemistä kotona itsekseen. Tänään kun tulin töistä, Wilson oli tehnyt nenäliinasta "lumisade" origamin ja kuljettanut minun yhden kengän makuuhuoneeseen parempiin maisemiin. Sallittakoon tämä pieneltä koiravauvalta. Mitään oikeaa tuhoa W ei onneksi ole tehnyt. Kongi ja naminoppa taitavat ainakin toistaiseksi riittää yksinoloajan aktivoijiksi. Huomaa kyllä, että uni on itsekseen ollessa maistunut, kun sai vaikka miten riehuttaa ja lenkittää, ennen kuin väsähti ja rauhoittui nukkumaan.

Kaunis muotokuva?
 Käytiin tänään vähän pidemmällä (Wilsonin tahdilla n. 15 minuuttia) lenkillä ja nähtiin Wilsonin mielestä jotain ihan kamalaa. Kissa valjaissa! Pentu ei meinannut uskoa todeksi, että Kissa seisoi Hänen lenkkipolkunsa varrella, vaikka ennen niitä on näkynyt vain tallilla. Kissa oli onneksi tottunut koiriin ja antoi Wilsonin nuuskia itseään. Hetken aikaa epäluuloisesti nuuskien ja kurkotellen Wilson olisi tietty tapojensa mukaan halunnut pistää leikiksi... Kissa ei ikävä kyllä ymmärtänyt mitä pyllyn pystyyn nostaminen ja hännän heilutus tarkoittaa, Wilson joutui siis tyytymään lenkin jatkamiseen leikin sijasta.

Puuhastelua lehtipiilon kanssa
Kotipihassa ajattelin päästää Wilsonin vielä vähän juoksemaan vapaana. Pentu ampaisi taas sellaisella vauhdilla menemään, että ehdin jo katua sen vapaaksi päästämistä. Ajattelin, että en saa sitä taas koskaan kiinni... MUTTA vihelsin ja kutsuin Wilsonia nimeltä, poika seisahtui ja ampaisi samanlaista kyytiä hakemaan namia. Kiitos ja ylistys Ennin koirakoulu! Sama toistui useita kertoja, eikä Wilson miettinyt kertaakaan luoksetuloa muutamaa sekuntia kauempaa. Toki välillä hepuli sai voiton ja Wilson painoi suoraan minusta ohi, mutta teki saman tien uukkarin ja tuli hakemaan kanansa. Kyllä oli helppo hymyillä, kun tultiin takaisin sisälle!

"Pitää alkaa keräämään varaenergiaa viikonloppua varten"
Viikonloppuna meillä onkin yhtä ja toista aktiviteettia, pitäisi vain osata päättää missä kaikkialla halutaan käydä. Lauantaina olisi kahdet ratsastuskilpailut toiset tallin omat harjoituskisat ja toiset n.200 ratsukkoa käsittävät estekansalliset Sorsasalossa. Sorsasalon kansalliset onneksi jatkuvat vielä sunnuntainakin, että jos säästäisi sen sitten sinne. Lauantaina ollaan myös luvattu mennä kyläilemään Wilsonin kasvattajan Maarikan luokse. Ja ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi olisi vielä Kuopiossa Tokon SM-kisat (la-su), joihin ainakin ollaan menossa muita koiria vilkuilemaan ja ottamaan oppia tokotaitajilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti