17. maaliskuuta 2013

Kuulumisia

Nyt vihdoin ja viimein vähän agility postausta. Ja vähän kaikenlaista muutakin pohdintaa.

Keskiviikkona oltiin siis Wilsonin kanssa ohjatuissa. Itse treeneissä oli hyvän mielen treenipätkä, joka oli sekä koiralle että ohjaajalle tosi reilu. Ei mitään kamalan vaikeaa, ei kuitenkaan itsestään selvyyksiäkään. Radalla oli paljon valsseja ja koiran irtoamisharjoituksia. Tässä ratapiirros:


Vaikeimmaksi osioksi tässä radalla koitui meille tuo kasiputkelta ysi hypylle menevä irtoaminen. Kun koira ei oikein irronnut niin minulle tuli armoton kiire valssaamaan kympin taakse. No vahvistettiin lelun avulla tätä sitten useamman kerran ja se alkoi sujuakin. Kotiläksyksi paljon irtoamista juuri lelun avulla. Muuten koira meni kuin vanha tekijä. Kaikki sujui, kunhan ohjaaja oli ohjaamassa oikeaan suuntaan. Mukava hyvän mielen treeni.

Lopuksi tehtiin vielä vähän sitä, mitä jokainen erikseen halusi. Halusin että Sanna vilkaisee Wilsonin kepittelyä ja antaa vähän vinkkiä jatkoon. Neljä keppiä meni hyvin ja siirryttiin seuraavaksi kuuteen, kuusikin meni hyvin ja Wilson kepitteli tarkasti ja nopeasti. Sanna antoi ohjeeksi vain jatkaa samaan malliin ja kielsi palkkaamasta itse koiraani. Mieluiten niin, että joku on aina palkkaamassa, niin Wilson ei opi tuijottamaan kepitellessään minua, vaan keskittyy itse palkkaan.

Käytiin vielä perjantaina molempien koirien kanssa itsenäisesti treenaamassa. Pikkuveljeni oli mukana ja lupasin hänelle Wilsonin treenikaveriksi. Ennin kanssa tein vähän hyppyjä pallo palkalla ja sitten keppejä. Kepit sujui tosi mallikkaasti aina kun neiti viitsi. Välillä Enni yritti vain heiluttaa päätään keppien tahdissa ja luuli saavansa palkkaa... tyhmä koira. Tehtiin Ennin kanssa myös vähän puomin alastuloa, vaikka varsinaisia kontakteja ei ollakaan vielä aloitettu. Lähinnä syötiin siis namia 2on2off asennossa ja harjoiteltiin vapautusta. Wilsonin kanssa kepiteltiin ja Roope teki erilaisia hyppy-putki pätkiä ja Wilson nautti. Wilsonia on helppo ohjata kun se hakee esteitä vaikka ihan itsestäänkin. Hauskaa tuntui molemmilla pojilla olevan.

Sitten lopuksi vielä pieni salaisuus. Jos kaikki menee hyvin niin me startataan ensi viikonloppuna ACE:n möllikisoissa molempien koirien kanssa. Siitä lisää myöhemmin, mutta nyt jo ihan kamala hirveä jännäri päällä!

Ai niin... mitä mieltä olette haluatteko jatkossa lukea tässä blogissa juttuja myös minun koirattomasta treenailusta (kuntosali, juoksu, ratsastus) vai teenkö näille jutuille ihan oman treeniblogin. Ei näitä paljoa tulisi, mutta lähinnä pistäisin itselleni vähän ylös, että mitä, missä, milloin ja millä fiiliksellä?

1 kommentti:

  1. Mä luen ainakin mielellään myös muita juttuja- etenkin noita treenailu juttuja, mutta myös ihan arkipäivän löpinöitäkin jos niitäkin haluaa jakaa :)

    VastaaPoista