6. maaliskuuta 2013

Hyvän mielen treenit

Enni on ollut nyt viikon verran laihdutuskuurilla. Tai oikeammin sanottuna herkkulakossa. Kotona saatavat ylimääräiset herkut on pudotettu minimiin ja ruuaksi tulee vain kaksi kertaa päivässä raksua lisukkeiden kanssa. En tiedä johtuiko eilisen onnistunut treeni tästä vai olinko onnistunut vihdoin löytämään über hyvän palkan - maksamakkaran. Toisaalta into saattoi johtua myös äärettömän helposta tehtävästäkin... aivot narikkaan ja menoksi. Kyhäsin siis Ennille hyppy suoran kolmella esteellä. Esteiden perään palkka ja koiran vapautus hyppyjen takaa. Kerrankin se liiteli!

Into ei loppunut edes keppitreeneissä, joissa oli myöskin hyvä meno päällä. Se näytti jopa pujottelulta, eikä vasten tahtoiselta keppien väistelyltä. Kepeille en uskaltanut ottaa montaa toistoa, ettei innostus pääsisi sammumaan. Loppuun vielä vähän putkirallia pallopalkalla. Kerrankin treenikokonaisuus, jossa Ennin into ei loppunut kesken ja vauhti oli kohdallaan. Ehkä tämä tästä helpottaa, kun dietti jatkuu.

Wilsonin kanssa tehtiin vähän samanlainen treenikokonaisuus. Ensin vähän hyppysuoraa, joka ei ollut ohjelmassa niinkään vauhdin takia vaan enemmän tekniikan takia. Wilsonilla on ollut vähän ongelmia hahmottaa omia voimiaan, ei niinkään agiltyssä vaan muualla. Ihmeellisiä hyppyjä siellä täällä, joista on sitten tultu turvalleen alas, kun loikka on ollutkin liian suuri. (Mm. moottorikelkka reitin yli, kahden ison portaan yli kerralla...)  En minä tiedä auttaako tuollainen siihen, mutta joutuipahan vähän keskittymään siihen, miten päin jalkansa asettelee. Ei voi aina kaahottaa vain menemään, ettei satu vahinkoja.

Sitten tehtiin vähän tekniikkaa... sitä mikä ei viimeksi ohjatuissa onnistunut. Pakkovalssi + sokkari yhdistelmä. Nyt onnistui joka kerta, mutta toisaalta vauhtia oli paljon vähemmän, kun putki ei ollut kirittämässä vauhtia maksimiin. Saatiin kuitenkin hyviä toistoja ja ehkä se joskus onnistuu myös siinä kovassa vauhdissa.

Lopuksi kepiteltiin Wilsoninkin kanssa. Wilsonin keppitreenit ovat olleet tähän asti vain sitä, että mennään keppien viimeisestä kolosta läpi ja juostaan pallon perässä. Tänään kokeilin kolmen kepin kanssa. Wilson hoksasi nopeasti ja pujotteli monet kerrat oikein mallikkaasti. Olen alkanut miettiä, että tuolla koiralle minkään oppiminen ei ole vaikeaa. Sillä on motivaatiota vaikka muille jakaa, se ei masennu epäonnistumisista, se yrittää aina parhaansa ja on vielä niin nopeasti oppivakin. Tosiaan keppitreenit vol 2. kolme keppiä ilman käsiohjausta ja aika nopeastikin. Tästä on hyvä jatkaa.

Tänään suunnataan pelkästään Ennin kanssa ACE:lle ohjattuihin, kun jätin nyt toisen paikan maaliskuusta alkaen pois. Käyn siis nyt joka toinen viikko toisen ja toinen viikko toisen kanssa. Muuten treenataan itsenäisesti molempia pari kertaa viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti