30. maaliskuuta 2015

Treenit 26.3.


Viime torstaina ohjatuissa meitä koutsasi Harri. Tehtiin kuvan radasta esteitä nro. 1-24. Meillä oli Wilsonin kanssa treeneissä päällä melkoinen flow ja tuntui, että kaikki onnistui juuri niinkuin pitikin. Muutamia kohokohtia mainitakseni:

1. Wilson kepitteli kepit jokaisella kerralla alusta loppuun asti hyvällä vauhdilla!
Kepeissä on menty nyt muutamaan viikkoon hurjilla harppauksilla eteenpäin. Suurin käännekohta kepeillä tapahtui muutama viikko sitten, kun aloin tehdä töitä kepeiltä karkaamisen ja sen yhteydessä tapahtuvan paimennuksen kitkemiseksi. Ongelma oli tuolloin se, että koira palkkautui paimentamalla myös silloin, kun se ei ollut tehnyt keppejä oikein. Alkuun Wilson sai karkailusta sylikyydin radan alkuun, jolloin toiminta loppui kuin seinään hetkeksi. Nykyään riittää kierroksien kasvaessa koiran laittaminen maahan, jolloin Wilson ei pysty jatkamaan palkkautumistaan paimentamalla.

2. Juoksu A vaan toimii viikosta toiseen! 
Juoksu A on jokaisen treenin kohokohta. Suoritusvarmuus on todella hyvä, eikä sitä todellakaan tarvitse jäädä varmistelemaan. Wilson juoksee A:n alusta loppuun, enkä edes muista, milloin se ei olisi ottanut sekä ylös- että alastuloa. Alla video, juoksuaa treeneistä viime vuoden lokakuulta, toivottavasti näkyy, kun en saanut sitä juutuubiin.

VIDEO

3. Putkeen irtoaminen on parantunut
Jokaisen paimenkoiran omistaja varmasti tietää, että paimenesta on paljon kivempi hengailla omistajan lähellä kuin irrota kauaksi. Meillä putkiin irtoaminen on ollut erityisen haastavaa ja sitäkin ollaan lähdetty ratkomaan paimentamisen estämisellä. Wilsonilla oli pitkään tapana irrota lähelle putken suuta, mutta kääntyä U-käännöksellä ympäri ja alkaa paimentaa minua. Koira palkkautui paimentamisesta ja tämän takia oltiin asiasn suhteen noidankehässä. Miten putkeen menemisen saisi kivemmaksi, jotta paimennus ei olisi sitä suurempi palkka koiralle? Tätäkin ongelmaa ollaan korjattu paimennuksen estämisellä - eli maahan käskyllä. Tulokset eivät ole näkyneet yhtä nopeasti kuin kepeillä, mutta hiljaa hyvää tulee ja edistystä on jo nähtävissä paljonkin.

Tasapuolisuuden nimissi pitänee vielä mainita ainakin pari treeninkohdetta ja näihin aiotaankin keppien ohella keskittyä huhtikuussa:

1. Lähtö ja paikalla olo
Wilson napottaa kotona vaikka mitenkä kauan paikallaan, se istuu paikallaan, kun heitän keppiä, pompottelen palloa tai vaikka juoksen täysiä pois sen luota. Paikka käsky ei ole se ongelma, mutta agilityssä se varastaa tai ainakin yrittää varastaa. Makuultaan lähdettäessä koira malttaa aavistuksen paremmin kuin istuen, mutta aika useasti pylly ei pysy maassa ja hiipiminen kohti ensimmäistä estettä alkaa. Todella raivostuttavaa ja vaikeaa kitkeä pois. Olen aina palauttanut koiran takaisin lähtöön, mutta jotenkin vika ei ole lähtenyt korjaantumaan. Pitäisi varmaan kehitellä jotain uusia metodeja. Vinkkejä otetaan vastaan!

2. Juoksupuomi
Juoksupuomi alkaa olla jo melkolailla hienon näköinen silloin, kun ehdin itse koiran edelle ja juoksen sen kanssa kilpaa alas asti. Loikka tulee siinä vaiheessa, kun jään jälkeen ja koiran pitäisi käydä juoksemassa puomi itsenäisesti alas asti. Tämä vaatii vaan pitkää pinnaa ja paljon toistoja.

Wilsonin keskivartalotreenit tasapainotyynyllä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti