22. maaliskuuta 2015

Raadollista treeniä

Nyt kun kirjoitan tätä, olen käynyt kuuntelemassa kuuden tunnin koulutuksen henkisestä valmentautumisesta, kerron tästä koulutuksesta myöhemmin erillisessä päivityksessä, mutta ajattelin käyttää treenien analysoinnissa apuna oppimiani taitoja. Paljon pohdintaa siis tulossa.
Torstaina suorastaan ahdisti lähteä treenaamaan, mikä oli sinänsä hassua, sillä koira oli kulkenut jo useamman viikon todella hyvin - paitsi ne kepit. Rata on kulkenut viikosta toiseen hyvin kepeille saakka ja keppien jälkeen, mutta kepit ovat aina katkaisseet muuten hyvän suorituksen. Jotenkin sitä ehkä osaisi suhtautua keppien heikkoon suorittamiseen paremmin, jos koira suorittaisi muutenkin epävarmasti.

Alunperin ajattelin syyn keppiahdistukselle olevan tavoitteiden täyttymättömyys, Wilson ei tuntunut osaavan keppejä, vaikka niitä oltiin vuosi tolkulla tahkottu. Koulutuksesta viisastuneena ajattelen kuitenkin nyt niin, etten ollut asettanut meille mitattavia ja hyviä tavoitteita keppien osalta. Olin kyllä miettinyt selkeän tavoitteen ja tavoiteaikataulunkin, koska olin kuullut niistä olevan apua. Tavoitteeni kuului kutakuinkin näin:

"Wilson osaa kepit"

Joku saattaakin jo hoksata ongelman ytimen. Minulle se ahaa-elämys tuli vasta koulutuksessa. En pysty sanomaan, milloin tavoite on täyttynyt, sillä ainahan sitä hiottavaa löytyy ja riippuu mihin vertaa. Tämä tavoite ei armahda, eikä ota huomioon minkäänlaista kehittymistä kepeillä ja juuri tästä syystä minua ahdistikin niin paljon. Koska en saavuttanut mitään tavoitetta keppejä treenatessani, ajattelin automaattisesti Wilsonin keppien olevan huonot.
Koulutuksen jälkeen katselin uudestaan torstain treeneistä otetut videot ja ahdistukseni pieneni huomattavasti. Kun mietitään Wilsonin keppejä kuukausi takaperin, Wilson kepitteli hitaammin, epätarkemmin ja ei kestänyt minkäänlaista liikettä ohjaajalta, toisin kuin tällä hetkellä. On totta, että Wilsonin kepit eivät ole vielä varmat tai valmiit, mutta olemme ottaneet kuukaudessa ison harppauksen eteenpäin.

Loppuun ajattelin laittaa melko raadollisen totuuden siitä, missä me tällä hetkellä mennään. Koira kävi treeneissä jostain syystä ihan ylikierroksilla ja tekeminen on näyttänyt paljon paremmaltakin. Pääpaino kuitenkin tänään kepeillä, joilla nähtävissä ajoittain suuriakin toivonpilkahduksia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti