10. tammikuuta 2014

Putkeen vaiko sittenkin Kiipee?



Keskiviikkona oltiin pitkästä aikaa oman ryhmämme ohjatuissa ja Harri ja Sanna olivat kehitelleet meille aika kinkkisen radan. Lähinnä tänään harjoiteltiin kontakti-puomi-erottelua.

Ratapiirros (c) Sanna / Harri Katainen
Aluksi tehtiin Wilsonin kanssa oranssilla merkittyä pätkää, jossa vaikein kohta oli mielestäni vitosputken jälkeinen sylkkäri kutoselle. Kun oma vauhtini pysähtyi siinä sylkkäriä varten, Wilson kävi todella kuumana, eikä meinannut hoksata hypätä estettä. Lisäksi Wilson pyörähtää mielummin vasemman kautta ympäri, joten tämän takia sylkkärin pyörähdys meinasi väkisin tulla väärään suuntaan. Liekkö jotain ohjaajan toispuoleisuutta, koiran jumeja vai ihan jotain muuta tuo pyörimisongelma. Ilman esteitä Wilson kuitenkin pyörii molempiin suuntiin tosi livakasti, mutta kaipa sitä voisi treenata vähän lisääkin.

Plussaa koira saa tällä kertaa (jälleen) putkihakuisuudesta. Kertaakaan putkikäskyn kuullessaan se ei paahtanut putkesta ohi, vaikka jouduin radalla lähettämään sen tosi kaukaakin niille. Ja putkissa mennään älyttömän lujaa, niin kuin putkiaivon kuuluukin! Putkihakuisuus meinasi kuitenkin kostautua seuraavalla pätkällä (vihreät pallerot), kun välillä olisi pitänyt putkien sijasta osua A:llekin.

Aa ei ole vielä Wilsonin varmojen esteiden joukossa, eikä siksi ylety koiran top 3 esteisiin. Ja kun putki kärkikolmikkoon mahtuu, ei liene kenellekään yllätyksenä, että putkeenhan se koira menee, huuti siinä mitä tahansa. Koira meni putkeen jopa silloin, kun etutassut oli jo menossa aalle. Onneksi homma rupesi loppuakohti jo toimimaan huomattavasti paremmin ja Wilson jopa kerran karkasi putkikäskystä huolimatta kontaktille, joka tässä tapauksessa ei ollut huono ollenkaan.

Kaiken kaikkiaan koira toimi hyvin, minä ohjasin yllättävän hyvin ja joulutauosta huolimatta Wilsonin herneet pysyivät maltillisina, eikä ylimääräistä intoa huomannut muusta kuin palkan ja uuden suorituksen välillä tapahtuneesta haukkupomppuhaukkupomppu-kombosta.

Loppuun haluan vielä jakaa yhden kuvan niille lukijoille, jotka eivät seuraa meitä istagramissa (renjawilson). Tässä kuvassa Wilsonilla oli kovat leikit joululahjapehmo Kutkan kanssa!

LSD-Wilson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti