27. helmikuuta 2013

Ennin hieronta

Maanantaina suunnattiin Ennin kanssa Lila's Dogcaren Lintan käsittelyyn. Hieronta oli sekä minulle että koiralle ensimmäinen, joten vähän alkuun jännitti miten koko homma sujuisi. Ensi alkuun Linta pyysi minua ravauttamaan Enniä edes takaisin pihalla, jotta hän näkisi onko liikkeessä epäsymmetrisyyttä. Liikkeet olivat kuulemma hyvät ja varsin laadukkaatkin. Tämän jälkeen mentiin itse hoitohuoneeseen, täyteltiin vähän esitietoja ja annettiin Ennin tutustua ympäristöönsä. Linta tunnusteli Ennin rangan ja jalat päällisin puolin, ettei sieltä löytyisi mitään rakenteellista vikaa. Kaikki kunnossa. Linta kehui Enniä varsin rohkeaksi sheltiksi (!). Harvoin meidän Ennistä kuulee tuollaista kommenttia. Ehkä rohkeus on niin suhteellista, Wilsoniin verraten kun Enni on oikea arkajalka.

Sitten itse hierontaan. Alkuksi Ennistä oli ihan kamalaa, kun jonkun ventovieraan edessä pitäisi alkaa kellimään. No väkisin ja jaloista kiinni pitäen saatiin Enni sopivaan asentoon, että päästiin rentouttamaan sitä. Linta käsittelee koiria todella hyvin ja käytti paljon aikaa ihan vain Ennin silittelemiseen ja tutustumiseen. Kun Enni alkoi vähän rentoutua, Linta käsitteli ensin rangan. Itse rangassa ei löytynyt jumeja ja kaikki nikamat olivat hyvin omilla paikoillaan. Rangan vierestä lihaksia hieroessaan löytyi kuitenkin useammastakin kohdasta jäykkyyttä. Varsinkin alaselkä oli kuulemma kipeä ja sen kyllä huomasikin muuten rennon Ennin käytöksestä. Kun kipeää kohtaa käsiteltiin ja pehmiteltiin, meinasi tyttö väkisin kiemurrella itsensä pois tilanteesta.

Lopuksi Linta hieroi vielä Ennin jalat ja venytteli ne. Etujaloissa ei ollut mitään sanomista, mutta takajalat olivat todella jumissa. Tämä on kuulemma tyypillistä nimenomaan agilitykoirille. Onneksi nekin lähtivät pehmenemään hyvin ja venyttely auttoi. Hieronnan jälkeen Linta sanoi kaikkien lihasten tuntuvan normaaleilta, eli jumit olivat sulaneet käsittelyssä hyvin. Uusinta käsittelyä ei siis vaadittu ja suunnataankin sitten uudestaan hierontaan vasta kesällä... ja silloin varmasti molempien koirien kera.

Tänään illalla mennään agilityyn ja Enni saa hypätä tänään ihan pienillä korkeuksilla. Katsotaan josko hyppääminen maistuisi paremmalta, kun selkään ei enää kolota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti