30. huhtikuuta 2013

JUOKSE JUOKSE!!

Eilen oltiin pitkästä aikaa trainigsissä treenaamassa Ennin kanssa. Enni oli juuri lopettanut juoksunsa, joten vähän jännitti millä mielellä neiti sattui olemaan. Alku ei todellakaan näyttänyt hyvältä, hallin pihassa ajatukset oli molemmilla ihan jossain muualla kuin aksassa. Enni huiteli hajujen perässä ja minä mietin vielä harjoittelupaikan juttuja.

Tutustuttiin rataan, jota sitten "kisattiin". Rataan tutustuminenkin meni vähän unessa, ja ei ehkä ihmekään, ettei koira oikein liikkunut ekalla kierroksella. Ja onnistuinpa unohtamaan vielä radankin, mitä ei ole tapahtunut kyllä pitkään aikaan. No uusi yritys Harrin neuvoilla oli jo paljon parempi. Koirakin eteni, mutta edelleenkään ei päästy ihan parhaimpaan. Koira karkasi väärälle putkelle ja sellaista pientä.

Tämän jälkeen saatiin koko ryhmä kunnon palo puhe. Juoksemisesta, juoksutekniikasta. Harjoiteltiin vähän pikajuoksun tekniikkaa ja spurttailtiin tällä kertaa ilman koiraa. Jalat huusivat hoosiannaa. No sitten oli edessä vielä pari vetoa radalla. Toiseksi viimeinen melkein nollana, paitsi että en ihan ehtinyt valssaamaan ajoissa, josta kielto putkelle. Toisella kerralla oli sitten ehdittävä. Vaikka kuinka jaloissa painoi, niin oli vaan juostava kovempaa. Ja vielä vähän lisää ja sieltähän se sitten tuli. Ihan hyvä tempoinen nolla.

Tänään jaloista huomaa tehneensä, mutta kaiken kaikkiaan ihan älyttömän kivat treenit. Olen itse huomannut itsestäni, että tarvitsen aina jonkun vähän potkimaan minua eteenpäin. Oli kyse sitten ratsastuksesta tai agilitystä, jään helposti mukavuusalueelleni ja teen kaiken pikkusievästi. Vasta kun joku käskee tehdä täysillä niin teen ja sen jälkeen olo on mitä mahtavin... mistähän saisi itselle sellaisen tekemisen meiningin myös itsenäisiin treeneihin. Varsinkin itsensä kanssa kilpailu saa minut syttymään, olen kisannut sen verran paljon ratsastuksen puolella, etten enää varsinaisesti saa hepulipaniikkia kisaamisesta. Jännityshän kuuluu kuvioon, mutta minua kisaaminen motivoi. Minua motivoi itsensä voittaminen ajassa, itsensä voittaminen tekniikassa jne.

Tälläinen analyysi tänään. Suosittelen kaikkia kilpailemaan itseään vastaan vähän joka tilanteessa, niin suoritukset paranee huimasti!


Niin ja blogin päätähdelle kuuluu tosi hyvää. Wilson lähti eilen wappu bailaamaan Ennin luokse ja tulee takaisin sitten keskiviikkona. Yritän jossain välissä keritä kirjoitella siitäkin höpönassusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti