26. marraskuuta 2012

Melkein jo kisoissa!

Keskiviikkona oli taas aksapäivä ja harjoitus sisälsi mm. takana leikkauksia, sylkkäreitä ja pimeään putkikulmia. Kun tutustuttiin rataan ajattelin, että ei tästä kyllä tule yhtään mitään, Wilson on taas niin nopea, etten ehdi ohjata sitä yhtään minnekään.
 

Rata oli vaikea piirtää, kun siinä mentiin esteitä niin monta kertaa eri suunnista. Tässä kuitenkin yritelmä, toivottavasti saatte edes vähän selvää. Ykköseltä kakkoselle normaalisti sitten takana leikkaus ja ohjaus kolmoselle ja sieltä putkelle. Putkella Wilson ei meinannut lähteä tekemään. Ollaan tehty putkea oikeastaan vain niin, että minä kuljen samaan suuntaan putken kanssa. Tätä pitää siis treenaata. Sitten putkesta kiihdytys suora kutoselle ja siellä taas takana leikkaus. Kasin jälkeen valssilla ysille ja sieltä hyppyjen jälkeen koira pimeään putkikulmaan. Tämäkin oli Wilsonille hankala, koska näitä ei olla harjoiteltu. Wilsonista oli paljon kivempi juosta putki kokonaan yli tai hypätä keskeltä mamman kanssa samalle puolelle. Muutamia kivojakin pätkiä saatiin. Sitten putken jälkeen sylkkäri (=sylikäännös). Koira siis vedettiin oikealla kädellä luokse ja vasemmalla käännettiin se uuteen suuntaan ihan lähellä ohjaajaa (eli sylissä). Sitten taas kiihdyttely suora ja lopuksi vielä putkeen.

Seitsemäntoista estettä ja Wilson teki sen! Minä tein sen! Me tehtiin se! Eihän se toki ihan puhtaasti mennyt, mutta kun koiralla on ikää yhdeksän kuukautta, ei voi olla kuin ylpeä. Pikkuhiljaa alkaa myös tuntua, että ehkä me joskus osataankin! Ongelmakohdat olivat oikeastaan nuo putket ja viimeisellä kiihdytyssuoralla Wilson olisi voinut irrota paremmin. Nämä onkin nyt tehotreenauksessa.

Lopuksi vielä kuva meidän uudesta ja hirween hyödyllisestä tempusta nimeltä "kori!"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti