3. lokakuuta 2012

Näyttelyharkat

Oltiin eilen Savo-Karjalan shettien järjestämässä näyttelytreeneissä. Mentiin sinne asenteella katsellaan, jos me nyt vaikka jotain osattaisiinkin. Ei olla siis Ween kanssa harjoiteltu pöydälä seisomista tai ravaamista ollenkaan kesän mätsäreiden jälkeen. Odotukset ei siis olleet korkealla ja oppimaanhan me sinne mentiin.

Aluksi meillä oli semmoinen väsytysleikki, jossa mentiin toisten koirien läheltä sikinsokin. Leikin tarkoituksena oli totuttaa koirat toistensa läheistyteen, että eivät menisi sekaisin siinä vaiheessa kun juostaan peräkkäin. Tässä vaiheessa Weellä ei ollut korvia ollenkaan ja paineistui aika kovasti tilanteesta, mutta pidemmän päälle se tosiaan kannatti! Loppu treeneissä ei tarvinnut yhtään niin aktiivisesti yrittää päästä kavereiden kanssa painimaan.

Alkutohinoiden jälkeen Taru näytti meille pöydällä esittämisen. Hän opetti tosi kattavasti mistä kohtaa koirasta pidettiin kiinni, mikä auttoi mihinkin ongelmaan. Wilson oli taad tapansa mukaan vieraskorea ja pönötti pöydällä sen näköisenä kuin olisi tehnyt honmaa koko ikänsä. Minä sain kuitenkin paljon varmuutta siihen, mitä minun pitää paikan päällä tehdä.

Pöydällä olon jälkeen Taru juoksutti meidät ympyrällä ja edes takaisin. Tässä tuli maininta siitä, että Wilsonilla on tosi hieno liike, jonka takia joudun itse juoksemaan melkoisen lujaa. Mikään kävely hölköttelu ei siis riitä. Myös narun tiukkuuden kanssa on oltava tarkkana, sillä shelttihän on vapaasti esitettävä rotu.

Lopuksi harjoiteltiin vielä kolmiota ja minun täytyy opettaa Wilsonille käskyt mennään (joka tarkoittaa näyttelyravia) ja käännös (joka luonnollisesti meinaa kääntymistä). Myös toinen ohjaajista pyöräytti Wilsonin muutamaan kertaan kolmiolla, jotta näkisin miten se toimii kun esittäjä osaa hommansa. Hienostihan se ravasi. Aiemmin pelkäämästäni hyppyhyppykoikkaloikasta ei ollut tänään tietoakaan. Hirveen hieno piski!

Laitan loppuun vielä omaa muistilistaa treeneissä saamistamme ohjeista:
1. Koira hieman liian laiha, pitää syöttää enemmän.
2. Oman nappulan lisäksi pitäisi antaa ruokaa jossa on yli 30000KY A-vitamiinia. Tämä edistää turkin kasvua.
3. Pöydällä koiran kauluksesta kiinni, niin kaula näyttää pidemmältä.
4. Pöydälle nosta ja pöydältä lasku HITAASTI ja niin että otetaan rinnasta ja takajalkojen välistä kiinni.
5. Juostessa käsi alhaalla, juokse riittävän lujaa.
6. Käännös aina ulkokautta, ettei koira jää alle.
7. Naru riittävän löysällä.
8. Seisottaessa koiran pää tarpeeksi alhaalla. Ei katse kontaktia!! Muuten tulee kurjenkaula.
9. Koiran voi pyöräyttää ympäri jos se liikkuu arvostelussa, älä korjaa asentoa käsin.
10. Juoksun voi aloittaa uudestaan, jos lähtee huonosti.
11. Rentoudu itse ja haukottele, älä lässytä tai kimitä koiralle!
12. Hiero ja venyttele koira ennen kehään menoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti