19. helmikuuta 2014

12022014 & 19022014

12022014 


Kun valssi tuntuu kömpelöltä, kannattaa kokeilla takanaleikkausta. Tällä kertaa tehtiin siis perusohjausta. Rata oli sinänsä helppo, mutta lähinnä tänään kikkailtiin ajan kanssa. Tehtiin esteitä 1-20 ja tarkoituksena oli ohjata koko rata yhdellä ohjauskuviolla. Saatiin aluksi valita tehdäänkö hyppyjen välillä valssia vai takanaleikkausta. Harri kellotti ensimmäisen vedon, jolle valittiin tuttu ja turvallinen valssi. Pää oli pyörällä eikä aikakaan päätä huimannut.

Tämän vedon jälkeen Harri käski meitä yrittämään takanaleikkauksella, joka on minulle ohjauskuviona aina ollut haastava. Tänään ne kuitenkin sujuivat yllättävän hyvin ja varsinkin vasemmalle saatiin hyviä takanaleikkauksia. Aika parani ohjauskuviota vaihtamalla huimasti (yli 15 sekuntia) siitäkin huolimatta, että välillä vähän haparoitiinkin. Nämäkin siis on treenattava kuntoon, jos jokus kisoissa vaikka tarvitaankin!

Huomioitavaa oli, että Wilsonin estehakuisuus paranee viikko viikolta. Pystyn kokoajan itse luottamaan koiraan enemmän ja tämän ansiosta olen kokoajan vähemmän jäljessä ohjauksien kanssa, joka taas vähentää koiran turhautumista esteiden välillä. Kaikin puolin siis ihan huippua!


19022014


Meidän hurmoksesta ei tunnu tulevan loppua. Taas kerran koira kulki ja ohjaus luisti just niinku pitääkin. Vaikka ongelmiakin oli, niin yleisvaikutelma oli huippu hyvä! Tänään tehtiin ensimmäistä kertaa keppejä muusta kulmasta kuin avosta. Lisäksi tehtiin ensimmäistä kertaa kepeille ohjauskuvio, nimittäin niistettiin koira kepittelemään. Uskomatonta, mutta totta, Wilson lähti kepittelemään todella nopeasti ja mahtavasti. Siitäkin huolimatta, että välillä kolme viimeistä keppiä meni lähinnä kilpajuoksuksi seuraavalle esteelle, kepit onnistuivat tänään extra hyvin. Wilson alkaa löytämään rytmiä kokoajan enemmän ja tämän ansiosta virheitä tulee aina vain vähemmän. Seuraava missio kepeillä on käskyttämisen vähentäminen. Tällä hetkellä olen hokenut koko keppien ajan "Kep, kep, kep, kep...", mutta vauhdin kasvaessa hengittäminenkin olisi ihan kivaa hommaa, joten käskytyksen häivyttäminen on aloitettu! Kohta Wiikulle riittää pelkkä kepkep ja sit mentiin!

Lisää treeniä kaipaavat myös takaa kierrot. Tämmöinen haastavampi kohta tuli ysin jälkeen, jolloin koira luukutti kymppi estettä kohti sen minkä kintuistaan pääsi. Ja kun minä yhtäkkiä lopetin juoksuni, koira provosoitui haukkumaan minulle, jolloin joku esteen kiertäminen oli ihan mahdotonta. Ei mulla muuta, mutta Paimenet. Aina näkemässä paimennettavaa ja tuommoinen pieni kilpajuoksu mamman kanssa muistuttaa lampaan jahtaamista ihan älyttömästi...  Valkea paitakin mammalla päällä ja silleen. No mutta rodulle ei mahda mitään, niiden kanssa on vain opittava elämään.

Tulevana perjantaina meillä on siitä jännät paikat, että Wilson matkaa Joensuuhun terveystarkkeihin, joten kaikki peukut, varpaat, tassut ja hännät pystyyn, että luusto ja silmät ovat terveet, ettei tämä meidän Flow pääty dramaattisesti.


Loppuun vielä yhden urheiluhullun terveiset Sotshiin Leijonille. "Meitä jännittää ihan kauheesti!"


Wilson ja Leo hengessä mukana



"Maali!!"





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti