17. syyskuuta 2012

Collieiden sukua?

...toivottavasti ei. Mittasin tänään tuon puolivuotiaan pallosalaman ja toivon todella, ettei kirjan ja lyijykynän avulla saanut oikeaa tulosta. Korkeutta oli sen mukaan huimat 37cm. Puolen vuoden iässähän koira vielä kasvaa sen nelisen senttiä ja Wilsonista huomaa hyvin, että se on kasvuvaiheessa. Käydään tänään aksatreeneissä ihan oikealla mittalaitteella mittaamassa, niin saadaan tarkemmin tietoa siitä, minkä kokoinen meijän pojasta oikeen tulee.

Itse tottakai haluaisin, että Wilson jäisi sen verran pieneksi, että näytelmät olisivat vielä avoimia. Rotumääritelmähän sanoo uros shelttien korkeudeksi sen 37cm, johon saa vielä lisätä sen 2,5cm ennen kuin se on virhe. Jos tuo minun mittaukseni on sinne päinkään niin läheltä liippaa, huhhuh että jännittää... Toisaalta jos tuo maaginen 39,5cm raja ylittyy, seuraava tavoite on pysyä alle 43cm. Medien suurin sallittu korkeus kun on 42,99cm. Eihän sillä koolla ole mitään väliä... sinänsä, mutta pienikokoisen maksikoiran on huomattavasti vaikeampi aksata kuin suurikokoisen medikoiran. Peukut pystyyn siis kaikille, että Wilsonin tavoite Collien urasta tyssää tähän ja kasvu hidastuu!

Ai niin... unohdin ehkä kertoa teille, että saatiin Wilsonin kanssa vakituinen aksapaikka Acelta keskiviikon trainig ryhmässä. Suunnittelin käyväni siellä vuorotellen Ennin ja Wilsonin kanssa sen aikaa, kun saadaan Ennillekin oma paikka samaisesta ryhmästä. Vielähän Ennillä ei ole mitään kiirusta, kun sillä alkaa vasta tänään keppikurssi, joka kestää kahdeksan viikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti