21. helmikuuta 2013

Urheilukoiria.

Ensin treeniselostusta haluaisin kertoa, että syy Ennin haluttomuuteen saattoi nyt vihdoin löytyä. Eilen se oli treeneissä muuten super hyvä, mutta hypyille tullessaan vauhti meinasi pysähtyä kokonaan. Kaikki hypyt olivat väkinäisiä ja tekikin monia kieltojakin. Sanna on paitsi loistava agilitykoutsi niin myös urheilukoirahieroja ja hän epäili koiran olevan hieronnan tarpeessa. Hyppy ei kuulemma lähtenyt selästä asti ja ravikin näytti sidotulta. Nyt pidetään treeneistä taukoa siihen saakka, kunnes selkä on taas kunnossa ja hoidossa. Hierojalle meillä on aika ensi viikolla tai viimeistään sitä seuraavalla, riippuu vähän aikatauluista.

Itseäni harmittaa, etten aikaisemmin tajunnut tuota mahdollisuutta. Koirien hyvinvointi on kuitenkin aina numerolla yksi. Usein pääsee unohtumaan, että ne verryttely ja jäähdyttely lenkit ovat äärettömän tärkeitä ja sen lisäksi koiran lihaksistoa pitää hoitaa ihan siinä missä omaakin. Ennillä ja Wilsonilla alkaakin nyt keväällä ns. kuntokuuri. Wilsonille tavoitteena on opettaa hihnassa ravaaminen, sillä tällä hetkellä se peitsaa, jos minä kävelen ja laukkaa jos hölkkään. Ravi on kuitenkin koiran selälle äärettömän hyvää jumppaa ja siksi lämmittely ja jäähdyttely askellajina tärkeää. Lisäksi olisi tarkoitus aloittaa intervalli harjoitukset molempien koirien kanssa. Sanna antoi ohjeeksi: 10 min reipasta ravia, muutamia nopeita spurtteja, välissä aina reipasta ravia ja lopuksi 10 min reipasta ravia. Sanna sanoi myös, että minun on todennäköisesti itse hölkättävä koirien kanssa, sillä ne eivät muute pysty ravaamaan kunnolla.

Tällainen lihashuolto osio ensin. Jatketaan sitten itse treeneihin. Teemana olivat putkijarru, poispäinkäännös ja backflip tai flap (takaakierto-sylkkäri yhdistelmä). Rata näytti tältä:


RATA:
1. Muurin taakse sopivaan linjaan.
2. Putkelle.
3. Putkijarru!
4. Takaakierto.
5. Koiran heitto esteen yli. Käsi jää suoraksi.
6. Koiran veto yli.
7. Irtoaminen putkelle, jotta saa itse etumatkaa juosta...
8. Juoksu kilpaa koiran kanssa.
9. Putkijarru.
10. Takanaleikkaus.
11. Koira oikeassa kädessä. Itse esteiden keskellä.
12. Sama jatkuu...
13. Poispäinkäännös heti kun koira lukinnut hypyn, ettei ehdi hujahtaa putkeen.
14. Hyppy normaalisti.
15. Sama jatkuu...
16. Irtoaminen! Ja poispäinkäännös, ettei koira hyppää samalla tavalla kuin ensimmäisellä kierroksella.
17. Putkeen.
18. Putkijarru.
19. Backflipflapflop.
20. Putkeen...
21. Ja putkeen! Palkka!

ENNI:
1. Irtosi tänään hyvin putkiin.
2. Putkissa vauhti oli todella hyvä!
3. Takaakiertoa pitää harjoitella.
4. Ohjaus 4.-5. onnistui joka kerta oikein.
5. Ensimmäinen poispäinkäännös (13.) onnistui hyvin, eikä koira hävinnyt putkeen.
6. Toinen poispäinkäännös oli vaikeampi. Olin siinä aina liian lähellä 12. ja siksi koira karkasi tuon viimeisen hypyn taakse.
7. Putkijarrua ei kestänyt käyttää, koska otti sen "rankaisuna". Pitää keksiä Ennille joku lempeämpi jarruääni kuin oma nimi.

WILSON:
1. Putkijarru toimi! Näitä pitää kuitenkin treenata paljon, jotta koira tietää eron.
2. Takaakierto on jo aika varma.
3. Ohjaus 4.-5. ei sujunut kertaakaan, koska ei malttanut odottaa lähellä seuraavaa ohjetta.
4. Irtosi putkille mielettömän hyvin!
5. Poispäinkäännöksessä ajoitus on tärkeintä! Ja siinä pitää olla nopea!
6. Luota enemmän koiraan, se osaa jo hienosti! Aina ei tarvitse viedä sitä esteen viereen saakka vaan antaa sen mennä itse!
7. Sylkkäri treeniä ihan kotosallakin, niin tuo backflipflapflop onnistuu hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti